Några av våra sommarjobbare 2017

Vi är ett litet företag som under en kort tid under sommaren behöver extra många medarbetare för att få verksamheten att funka. För att kunna ge den service vi vill och för att alla ska kunna få lite ledig tid under sommaren.

Många av de som sommarjobbar hos oss har gjort det under flera år. Några började när de var 15 och Hanna är en av dem. Hon började med att vara i trädgården och sen jobbade i café, butik och även i trädgården.  Hur det blir i år vet vi inte än, men det har varit mycket jobb i gårdsbutik hittills. Hon har full koll på både blommor och mjöl och det hon inte kan ser hon till att lära sig.

Alva tillhör också gruppen som jobbat hos oss under flera somrar och som dessutom kan hoppa in när vi har bröllopsarrangemang eller annat som kräver extrahjälp. Henne möter du mest i caféet, men även i butiken emellanåt. Hon har koll och drar sig inte för att fråga om något är oklart.

När man minst anar det så kommer en ”ängel” och Klâra är en sådan. Hon kom från Tjeckien för att vara volontär under några månader, men vi såg rätt snabbt att hon har ”skills” som passade verksamheten på annat håll än i trädgården så relativt snabbt flyttades hon upp till köket där hon nu är ansvarig för viktiga delar. Klâra har redan klarat av sin universitetsexamen så vi har inte så stora förhoppningar gällande att hon kommer till oss nästa år igen (men självklart har vi frågat …) utan vi är glada över att få ha henne här den tid vi får.

Linn skickade sin fråga om sommarjobb tidigt och var klok nog att inte ge sig när hon inte fick svar genast och när vi sedan träffades så kändes det genast klockrent. Hon har precis som Hanna och Alva en bred repertoar och jobbar på flera ”stationer” här på Hornudden. Hon började i cafékassan, men nu är det köket som hon mest jobbar i, men behöver det serveras eller diskas så är det ingen grej för henne.

Nyast i gänget av de vi hunnit fånga på bild är Oskar. Vi var lite tveksamma om vi verkligen kan ha två Oskar, men när vi se träffade ”nya” Oskar så försvann våra tvivel. Han far fram som en virvelvind när han inte står fast bakom kassan, kakorna eller i ”luckan”. Än har vi inte testat honom i butiken eller köket, men sommaren har bara börjat … Oskar frågade redan förra året om sommarjobb, men då hade vi fullt så han återkom i år och det är vi glada över! Kul även att han ofta tar sig hit med båt.

Detta är några av våra sommarjobbar och vi ska försöka fånga övriga på bild också. Men oavsett om de är med bland bilderna eller ej så är de alla superviktiga för att verksamheten ska funka. Superviktiga!