Lite blandat

Så här års är det svårt att hinna till datorn. Det blir en snabb koll i telefonen för att ha lite koll på företagets ”sociala kommunikation” samt att då och då se över hemsidan så att det mesta stämmer. Att skriva blogginlägg varje dag som i våras finns inte på kartan och det är en förutsättning att ha hjälp med att betala fakturor och löner så här års.

Det kan låta konstigt, om du inte själv driver ett företag inom besöksnäringen, att man inte lägger ner mer tid på att hålla hemsidan perfekt uppdaterad och att vara säljande på face book under högsäsong. Kanske är det så, men tid och kraft räcker inte alltid till, och produktion/leverans/skörd och vattningen kommer först. ”Otillräcklighetens tid” vore ett passande namn på juli;).

Mycket händer här (som vanligt) och nu har vi tagit upp all vitlök. Ella och Elina har flätat, Clara och Kalle har hängt upp och arrangerat så att det doftar vitlök i hela stora packhallen. Så här mycket fin vitlök har vi aldrig haft tidigare – riktigt fin är den dessutom. I morgon finns den i butiken så det gäller att passa på för även om vi tycker att det är mycket så är det begränsad tillgång.

Begränsad tillgång är det även på vår honung som vi nu har i butiken igen. Våra biodlare Barbro och Janne sköter om bina, tar hem de fulla ramarna och kommer tillbaka till oss med fyllda honungsburkar. Vissa gånger sätter de även på etiketterna! De är flitiga som bin våra suveräna biodlare och de är även härliga inspiratörer på många sätt.
  
I år är vi inbjudna att vara med på Torgkvällarna i Malmköping och onsdag den 26:e är andra tillfället. Vi laddar torglasset med morötter och rödbetor från Hebo trädgård, våra tomater och sallat, grönkål, salladslök och en hel del annat. Dessa torgkvällar är välbesökta och det är lätt att bli förvånad över att lilla Malmköping lockar så många besökare en onsdags eftermiddag. Marknaden startar klockan 15.

Äntligen är den nya vattenledningen till vår åker på gång. Vad vi har planerat, längtat och väntat. Ett projekt som tagit många år av olika skäl. Det finns ju alltid en anledning – här har det varit många ”an-ledningar”. Det är inte helt klart än för det fattas några kopplingar och en del tid, men det är så nära att det nästan känns klart. Ibland är det små saker som ger stor glädje. Vatten i en odling gör livet lättare.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *