Lägesrapport november

Nej, vi har inte gått i ide!
Men det skulle man kunna tro med tanke på hur inaktiva vi varit här på hemsidan under drygt två veckor. Saken är den att vi under två veckor haft hemkunskapsundervisning med åttondeklassare från STIMS. Detta är sjätte årskursen som vi undervisar i hållbar kost som har ett brett innehåll från att lära sig vad hållbart fiske är, till skillnaden mellan ekologisk och konventionell odling samt att testa grundsmakerna och lära sig om olika sorters mjöl. Eleverna lagar all mat och bakar allt bröd som serveras under veckan och det är härligt att se hur fokuserade de är i köket. Vilket är förutsättningen när det kan vara som i veckan som var: 1,5 timme att förfoga över i köket och på den tiden ska fem elever som inte har köksvana laga pannkaka till 20 personer varav en inte äter ägg. Det gick strålande – ugnspannkaka i olika former fick bli en del av räddningen. En annan del av räddningen var att gruppen i veckan innan hade kokat lingonsylten …

Dessutom har vi ju, som jag nyligen skrev om, haft förmånen att få vara kalasfixare under flera helger så helgerna innan och efter hemkunskapen har också varit aktiva.

Nu vänder vi fokus mot advent med adventsbrunch och julbord på vårt vis. Med mycket grönt som bas, men även schysst fiskad fisk och KRAV-kött dukar vi upp julbuffén i Ekokrogen. Givetvis har vi eget nybakat bröd och sillar som vi själva lägger in. I år serverar vi både julbord och adventsbrunch under helgerna, men är ni större grupp så öppnar vi gärna upp andra dagar. Hör av dig i så fall!

Med hopp om att ses vid buffén under december! Varmt välkommen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *