Julbord i växthuset

SONY DSC

Julbord som julbord, eller? Nja, vi märker att ”Julbord på vårt vis” uppskattas av våra gäster och de blir många gånger glatt överraskade – trots att förväntningarna är högt ställda redan innan. Visst är det så att många valt att komma till oss för att ekologiskt/KRAV och närproducerat är viktigt för dem, men det vi ofta får kommentarer om är andelen grönsaker på bordet – samt den rökta sörmlandshjorten! Mycket olika sorters sallader och en hel del varmt grönt också gör att det blir en annan slags julbordsupplevelse.

Det är en häftig upplevelse att förbereda, genomföra och avsluta ett julbord. Växthusets förvandling: från ett tomt, möblerat och svalt växthus till ett varmt, ”befolkat” växthus med glada och inledningsvis hungriga gäster till att säga ”Hej då och Trevlig helg” till mätta och glada gäster är en väldigt stimulerande verksamhet.

Än finns plats på lördagskvällarna den 14:e och 21:a så om du inte har bokat finns fortfarande chansen att ta del av äggen från Båsbo, musten och ölen från Eskilstuna ölkultur och Hantverksbryggeriet, grönsaker från Senneby trädgård, KRAV-skinka från Jord på trynet, Ekologisk prinskorv från Mälarchark och förstås grönsaker från oss på Hornudden.

SONY DSC  SONY DSC SONY DSC

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *