Intervju med Mats Sjöstedt 60 år

Söndag den 4:e february 2018 och du fyller 60 år i dag.
Hur känns det, Mats Sjöstedt?
Jaha, häftigt och stort, 60 är ju mycket.
– Tycker du att det är mycket nu?
– Ja om jag tänker efter.
– Men var det inte mer när du var 40 år?
-Då var det väldigt mycket för att inte säga vad det var när man var 20 …
– Hur såg du på de som var 60 när du var 40 år?
– De var gamla – de var ju pensionsmässiga …

– Hur känns det nu då? Är du gammal?
-Nähe!!
– Vad går du efter då?
– Känslan, hur jag ser på mig själv.
– Hur då?
– Om det tar emot.

– Vadå tar emot?
– Om man tänker ”det ska jag göra” och det finns något som håller tillbaka, typ att jag orkar inte då kommer jag att känna mig gammal. Dock kan ju förnuftet, erfarenheten göra att jag väljer bort en del numera

– Finns det något på din bucketlist som du tar bort nu när du är 60 år?
– Ja, jag hade tänkt att åka riktiga Vasaloppet när jag var 60 (Mats har åkt Öppet spår fem gånger) och det lägger jag ner nu.
– Har du ersatt deltagande i riktiga Vasaloppet med något annat på listan?
– Nej, man måste ju inte ersätta, det går att tagga ner.

– Vad tror du har format dig till den person som du är nu?
– Mammas fostran, uppväxten med andra ord  – barns lek – för jag lekte mycket som barn både på fotbollsplanen och i skogen och till stor del även idrotten och lumpen.

När du och Karin med barnen Johan, Martin, Viveca och Evelina flyttade tillbaka till Hornudden 1988 fyllde du 30 år och Bernt, Karins farbror fyllde 60 år samma år. Hur firade du dina 30 år och hur firade Bernt sina 60 – minns du det?
Nej, jag kommer inte ihåg mitt kalas men Bernts och det var bara massa gamlingar som kom och gratulerade.

Hur firar du dina 60 år?
– Med öppet hus och lunch med tårta här hemma på Hornudden. Planen var att åka till fjälls med familjen och åka skidor men snökaoset i trafiken gjorde att vi stannade hemma. Sen kommer vi nog att fira flera gånger under 2018 med kompisgäng i olika konstellationer. Att träffa släkt och vänner, äta och dricka gott tillsammans är en viktig del av mitt liv och det vill jag att det ska vara fortsättningsvis också.

 

 

One Comment on “Intervju med Mats Sjöstedt 60 år

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *