Hornuddens Andelsträdgård 2017

Hornuddens Andelsträdgård handlar om att skapa relationer och förståelse för ekologisk matproduktion och de utmaningar som vi som jordbrukare står inför. Samtidigt är det ett sätt att dela med oss av de smakupplevelser som nyskördade grönsaker av högsta kvalitet kan erbjuda. Vi vill förklara skillnaden på en ”färsk potatis” och en färskpotatis. Inte bara den språkmässiga skillnaden utan också vad det gör för smak, konsistens och hållbarhet.

resta-1-4 SONY DSC SONY DSC
Vi har ett ansvar att förmedla den kunskap vi har och det här är ett sätt för oss att föra vidare det som vi lärt oss under våra 35 år som ekobönder. Vi började odla eko för att kunna erbjuda våra barn god mat utan att belasta varken miljö eller människor, nu är det dags för våra barnbarn att få samma känsla för jorden och naturen som vi gav våra barn. Det här en inbjudan till er som konsumenter att få följa med på den resan. Att få en känsla och förståelse för hur allt hänger ihop och få se hela vägen från frö till tallrik.

Vill du bli en mer ansvarsfull konsument och en världsmedborgare samtidigt som du skapar nya smakupplevelser och får nya vänner är Hornuddens andelsjordbruk något för dig. Får vi till detta på ett bra sätt kommer det att gynna både dig som medlem och oss som ekologiskt småskaligt företag på landsbygden. Här kan du läsa om vad det innebär att vara en del av Hornudden.

SONY DSC
Hur kom idén upp:
Efter Jenny Sjöbloms föredrag här 2016 började vi diskutera att starta upp någon slags CSA här på Hornudden. Jennys uppsats innehåller mycket intressant info, men även bra och viktiga frågeställningar. Nu är vi på G och det är stort!