Hornudden – oktober 2017

Vi närmar oss julen … men än badar vi i viken för att hålla sommarkänslan vid liv (vilket är lite svårt vissa morgnar;). Temperaturen under september bidrog förstås till att förlänga sommaren och än så länge har vi inte haft någon frost här på Hornudden. Zucchinin växer fortfarande och vi har inte tagit upp potatisen än. Målet brukar vara att den ska vara uppe innan marknaden i Strängnäs

Under september deltog vi på marknader varje helg och det var så skoj att få packa torglasset, möta glada kunder och berätta var vi finns och vad vi erbjuder. Nu i oktober har vi mer fokus på äpplen, skörd och måltiderna här på Hornudden.

Närmaste helgen 7-8 oktober innehåller menyn: paj, soppa och wraps utöver kakor, pajer och bullar. Årets sista helg (14-15 oktober) med öppet i Ekocaféet avslutar vi med Marknadsbuffé i restaurangen. En buffé med soppa, bröd och dessert (äppelkaka/äppelpaj).

Söndagen därpå (22:a oktober) är det dags för höstens första brunch. En skördebrunch med vad vi har i trädgården kompletterat med fisk, kött och desserter. Bordsbokning på hemsidan eller maila om ni är fler än sju personer.

Under helgerna i oktober kan du också lämna in din frukt här för mustning och har du inga äpplen kan du fynda i Johans Mustoutlet som han har i tältet här på Hornudden med olika sorters must till extra gott pris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *