Personal 2018

Personal 2018

Vi är ett litet gäng som jobbar på Hornudden året runt. Mycket av jobbet gör vi tillsammans, men vi har en viss uppdelning vad gäller ansvar.

Under somrarna och vid events är vi betydligt fler! Vi har god hjälpa av våra volontärer, men har alltid ett gäng sommar- och extraanställda såväl  i kök, servering, butik och i växthus. Välkommen att höra av dig om du vill vara en del av vårt gäng under sommarsäsongen!

Här kommer en kort presentation av oss som jobbar året runt på Hornudden och här finns bilder på några av de som hjälper oss när det behövs extra och/eller jobbar för fullt när det är sommar.

Det mail som Oskar skickade i början av 2016 hade rubriken ”Nytt år, nya möjligheter” och vi nappade direkt eftersom han har både erfarenhet och kunskap som vi behövde stärka upp. Oskar kan du möta nästan överallt på Hornudden. Vintertid mest i köket men även i trädgården, sommartid mest i caféet men även i köket mao en väldigt diversifierad tjänst som skulle kunna sammanfattas med ”det beror på”.
Oskar N
Johan är inte anställd här längre men han kommer in i kök och matsal när vi behöver förstärkning vid bokningar och events. Han fungerar som vår coach när det gäller både mat och dryck. Ibland håller han kurser här på Hornudden.  Under sin första pappaledighet startade han ett bloggprojekt  där han visar att det är möjligt att äta ekologiskt inom Riksnormen 2013 ((57 :-/dag och person). Läs den! Numera har han full fokus på sitt nystartade företag Pomologik och andra dryckesrelaterade projekt. Det är också han som driver Hornuddens musteri./Svensk Hantverksmust.


Tord gick i pension hösten 2014 efter att ha jobbat här i mer än 7 år. Gissa om det kändes konstigt för oss – både för honom och (kanske mest) oss. Dessbättre så jobbar han deltid här med tomatplantorna under somrarna och vi  räknar med honom även nästa sommar. Han är en pärla på många sätt och så vi är så glada att han vill fortsätta att cykla till oss några dagar i veckan. Han hör till gänget!
Tord
Michaela arbetstränar här på Hornudden sedan våren 2016 och vi är så glada åt att se hur hon utvecklas, stärks och numera tar för sig från att helst inte vilja ha någon kontakt med okända.  Bild kommer. Hon finns här några timmar under tre dagar i veckan och är en viktig del av vår Andelsträdgård, dels som en av andelsägarna, men även som organisatör och inspiratör!

Det är vi, Mats och Karin, är som ägare och ytterst ansvariga för verksamheten. Våra arbetsuppgifter brukar beskrivas som vaktmästare respektive alltiallo, men nu när vi förstärkt teamet så är vi mitt i en organisationsförändring så vi får se vad som blir kvar till oss. Mats vaktmästarsysslor blir säkert kvar och Karins kontorsjobb lär också bestå – sen får vi se hur det utvecklar sig och hur som så  har vi ibland svårt att prioritera mellan arbetsuppgifterna – men vi jobbar på det …//Karin & Mats

kom-04650