Guidning och matvandring i Stockholm

I dag passade jag på att följa med på STUAs studebesöks tema. Det var ett klokt val! Jag visste redan innan att guidedelen skulle bli bra eftersom det var Elisabeth Daude som höll i den. Vi har mötts förr och hon är helt suverän – proffs på alla sätt. Behöver du en guide i Stockholm – vad det än gäller – så välj henne om du kan.
 
Vi fick lära oss massor om Centralstationen och stadshuset. Från antalet tegelstenar till att Gyllene salen är klädd med äkta guld och hur man skrider ner för ”Nobeltrappen”.

Utöver guidningen fick vi möta Fredrik och Helena från Food tours Stockholm. Vi fick lyssna till när Fredrik berättade om sitt företagande och vi ställde massor av frågor (och fick massor av svar). Därefter gick vi en Food Tour med Helena och vi började med att gå till Eat with Jonna. En cool tjej från Blekinge som ”is living her dream” precis som vi andra som besökte henne;)

Efter Jonna så fick vi massor av andra härliga smakupplevelser och däremellan berättade Helena om Södermalm. Du vet – sån där kunskap som man kan briljera med när man besöker storstan med vänner och bekanta. Om Sverige inte hade släppt ut Herman Göring från Hospitalet kanske andra världskriget sett annorlunda ut, gamla byggnader ser inte alltid ut som man tror, och mycket annat.

Som avslutning fick vi smaka massor av olika glassorter hos Stickinicki. Flera av dem var typiskt ”svenska” = kardemumma, messmör och polkagris. Min favorit var däremot choklad – precis som för de flesta andra!

Om vi ska genomföra matvandringar på Hornudden nu? Nej, det är inte planen men det var inspirerande och vi kan definitivt utveckla vår guideteknik när vi har studiebesök. Däremot så funderar vi på att få till en ”FIKA-tur” i Strängnäs kommun, kanske en bussresa från Mariefred, till Stallarholmen, Strängnäs och Hornudden. Känner du någon som vill fixa det – skicka honom eller henne till mig så ska vi se vad vi får till. Kan Alingsås så borde ju vi kunna …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *