FRED MED JORDEN

Tjoho!
Tillåter mig att vara ego och gläds åt den bästa Internationella Kvinnodagen i mitt liv. Förutom att vi idag hade förmånen att få lyssna och föra dialog med Maria Warne kring jämställdhet inom flera områden, bästa kompisen fyllde år, Mats kom hem efter tre dagar stämma med Ekologiska Lantbrukarna  i Sunne (och han fick förlängt förtroende och sitter kvar i styrelsen) så kom även ett stort brunt kuvert med ett brev där det stod att jag för sjätte gången fått stipendium från Flory Gates Stipendiefond FRED MED JORDEN!! Glad är bara förnamnet!

Det är Underbart! Jag hade sökt pengar så att vi ska kunna stängsla kring den planerade fruktträdgården och jag fick ett rejält bidrag så nu kan vi börja planera för stängsling Denna gång ska vi göra rätt och inte chansa (vi testade utan stängsel för ca 20 år sedan och det gick inte så bra …). Nu har vi flera hundra äppelträd som står i odlingstunneln och väntar och vi har lärt oss en hel del på dessa 20 år så det är verkligen kul att vi fått hjälp med finansieringen.

Läs om Flory Gate och hennes fond. Jag träffade henne aldrig trots att jag fick första stipendiet 1995 eftersom jag inte hade möjlighet att delta på utdelningen. Då var nämligen stipendiaterna inbjudna för att ta emot sitt stipendium och för att träffa Flory  och som jag minns det så brukade de även ta en bild som kom i tidningen ”Ekolantbruk” (eller om den hette ngt annat då).  Dock deltog jag 2001 på ett Seminarium på S.t Sigfrids folkhögskola, utanför Växjö. Då träffade jag flera som känt Flory och det fanns en känsla vid träffen som om hon var närvarande. Minnesrika dagar med flera givande möten som satte spår. Det är inte så ofta som jag är med om sammanhang där i stort sett alla är kvinnor som odlar ekologiskt så det var speciellt på flera sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *