Från inspelningen av Sveriges Skönaste Gårdar

Så har det vi sett fram emot sedan 11 september varit i rutan. Det var oerhört skoj att se programmet – vi hade ju ingen koll alls på vad de tog med och det känns som om de tog med det mesta … Eftersom Mats inte var i bild så ofta som Johan och jag så tog han en hel del bilder för att dokumentera hur det såg ut ”bakom”. Nedan ser du några.

Johan å röken
Inspelningsdagen var en kall morgon så när vi fick de inledande frågorna satt jag inlindad i flisfiltar. Det syns ju inte eftersom det bara är halvfigur. Vi fick ta om den scenen många gånger för det var något knäppande ljud som störde och när det inte var det så kom det lastbilar på väg 55 som också störde. Det knäppande ljudet återkom och ljudansvarig visade ett visst mått av irritation … Femte gången kom han på att det var när jag rörde min vrist. Jag fick en tydlig uppmaning om att sitta still med vristen. Hade ingen aning om att ljudupptagningen var så känslig …

Som du säkert sett så är det utomhusmatlagning som gäller. Så även hos oss, regnet hängde hotande runt oss men vi klarade oss och hade till och med sol – dock kyligt hela dagen.

Matlagning ute-1  matlagning ute-3
Det kändes riktigt stort att Christian inte hade några stora förändringsförslag utan gillade vår rökta chilisås i stort sett som den var. Vi visste ju att det var riktigt bra – men var förväntade oss i alla fall att han skulle ”pimpa den”. Vill beskriva känslan som ”Amazing” vilket är årets uttryck på Hornudden!

matlagning ute-4
Sen var det in i köket som gällde och vi hade röjt undan det mesta och gänget ställde ut en hel del rekvisita som hör till programmet. Sponsringen är ju en del av projektet. Det är ju Johan som är kocken i företaget och receptet på chilisåsen har han tagit fram. Valet av rätt däremot var mitt – det kändes tryggt att göra något som vi vet är bra och som våra gäster visat uppskattning för. Det enkla brukar oftast vara det bästa.
matlagning inne-1
Nu är frågan: vilken rätt kommer vi att välja till finalen på torsdag?  Det var ganska tydligt, eller blir det en variant av Christians och våran – innovation är ju populärt! Vi gillade ju alla både Christians och vår rätt. Tomat-och basilikakorv med potatisstomp är Hornudden – men pizza är ju rackarns gott!

Spännande eller hur? På torsdag sänds finalen från Ericsbergs Slott, utanför Katrineholm, så boka TV-soffan till kl. 19,30 om du vill se vilken rätt vi valde och vem som blev ”Sörmlands Skönaste Gård”. Tills dess jobbar vi på med våra julbord där vi lagt till både surkålspeston och den ugnsbakade sellerin från Sveriges Skönaste Gårdar i Jämtland och vi får se om vi lägger till pizza till helgens julbord!

 

 

Comments are closed.