Från finalen av Sveriges Skönaste Gårdar i Sörmland

YES! Vi vann! Känslan är svår att beskriva – så glada, så peppade att jobba vidare med chilisåsen och (jag är glad över) att vi nu kommer att servera pizza i restaurangen! Från och med fredag kväll serverar vi julpizza med röktchilisås på julbordet!

Äntligen kommer det att bli pizza på menyn – med massor av tomater,du som såg programmet har redan hört att det varit en ”fight” om det – men som tur är så är det OK att ändra sig. Med rätt motivation och inspiration så går det lättare! Tomat- och basilikakorv med potatisstomp kommer förstås också att finnas på menyn under 2015!

Presentationen inför

Vi visste att vår sås var bra – Christian var ju tydlig där – men vi visst ju inte hur de andra gårdarnas produkter utvecklats under veckan så inget var självklart! Alltså blev vi så glada och överraskade som det ser ut i programmet. Det var ”superspännande” när vi väntade på att Carl-Jan skulle säga vilken gård som vann.
Thomas klappar

Att få bli utvald och vara med och tävla i programmet var stort i sig och att få vara med om en TV-inspelning som blir mer än tre minuter (för det har vi varit med om i andra sammanhang) det är en härlig känsla. Alla förberedelser och all spänning inför finalen då vi packade förgräddad pizza och försökte gardera oss för allt som skulle kunna hända. Plåster om någon skulle skära sig, plasthandskar om det skulle vara långt till handtvätt, smakskedar mm. Alla volontärer som ville fick följa med och vara publik och trixandet med transporter.
Förberedelser

Efter inspelningen av finalen så var det svåra att inte berätta att vi vann för vi var ju så rackarns glada! Svårast i början, men sen kom ju vardagen ifatt och väntan till vecka 50 låg där och vi räknade ner. Att få höra omdömet om vår Rökta Chilisås från juryn gör att vi känner oss rejält stärkta att effektivisera produktionen och se till att den når ett större område. Vi har kokat rökt chilisås under oktober och november – men inte tillräckligt och inte inte tillräckligt effektivt.

Inför intervju

Så nu kör vi och du kommer väl ihåg vad Christian sa om chilisåsen: Den som inte gillar den är ”döv i käften” och ”En chilisås att dö för …”. Ingen återvändo – alltså ökad chilisåsproduktion!
Hornudden20141211-2-liten

 

Comments are closed.