Första säsongen med Hornuddens andelsträdgård

Nästa vecka har vi levererat 20 grönsakslådor till 32 familjer som valt att vara andelsägare – även kallat CSA:are. Ett koncept/samarbete som vi i många år varit nyfikna på och till slut vågade starta. Det har varit och är en kul resa och vi ser fram emot vårt novembermöte när vi ska utvärdera och planera 2018 tillsammans. Vi vet redan nu att Hornuddens andelsträdgård är utvecklingsbar. Även om ambitionerna och önskningarna var större än vad vi grejade att leva upp till första året så det ska bli intressant att höra hur våra andelsägare upplevt det.

Viktiga delar i samarbetet är givetvis alla nya kontakter – nätverket där vi bland annat fångat upp några sommarjobbare som vi annars inte vetat om – men också den direkta feedbacken efter varje låda som vi levererat. Trots allt är CSA något helt annat än en matkasse …

Inför 2018 finns nu möjligheten för fler att komma med i CSA-gänget för att ta del av ekologiska och lokalproducerade grönsaker när de är som bäst. I år har vi t.ex. köpt in morötter och vitkål eftersom vi inte odlar det själva. Säsongsanpassningen blir tydlig när det är zucchinisäsong t.ex, men genom vår gemensamma Facebookgrupp så har recept och idéer delats flitigt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *