Första julbordet 2017

Så har vi haft julbordspremiär. Bästa hittills! Vilket gäng och vi fick så mycket uppskattning att det är risk för att det regnar in i näsorna på oss … Jo, det är sant!! En av de bästa frågorna/kommentarerna var ”Har ni någon bok med recept till allt detta goda?” varpå jag svarar att vi tyvärr inte har det men att det skulle vara skoj att göra en kokbok. Nästa kommentar blir då ”Ja, men då får ni se till att fixa det tills vi kommer igen nästa år.” Mitt leende höll i sig bra länge efter det svaret.

Vi serverade ett traditionellt julbord på vårt vis idag. Alltså mer grönt än kött. Skinka, korv och köttbullar finns förstås på buffén, men gänget idag var så nyfikna på hur vi lagat saffranslöken, rödkålen med ingefära och den gräddstuvade grönkålen. Hur har du gjort, vad är det för kryddor i brödet och hur gör man matjessilltårtan?? Frågorna haglade och vi försökte svara på allt och berättade. Skoj med glada och intresserade julbordsgäster. Mätta och glada åkte gänget hem till Stockholm och många lovade att komma igen i sommar.

Nu ska vi samla oss och försöka komma ner på backen igen efter denna ”julbordskickoff”, sillen ska läggas in och gösen ska gravas inför helgens adventsbrunch.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *