Företagsutveckling 2017- en spännande resa

I förra blogginlägget berättade jag om att vi nu håller på och förbereder för att plocka ner de fula ”plåtskjulen” varav ett av dem gissningsvis är ca 50 år medan det andra bara är ca 25 år. Ofta när det ska ske förändring på gården så är det förknippat med mycket känslor. Ibland sorg och andra gånger oerhörd lättnad. Här är det mest det senaste, men samtidigt så har ju ett av skjulen stått där nästan hela mitt liv … Klart det kommer att vara en blandning mellan lättnad och saknad.

Du som har följt och läst kan inte ha missat att det är utveckling som driver mig oavsett om det gäller företagande eller som person och denna nedmontering av skjulen är en viktig del av vår företagsutveckling. Det är nu dags för nästa steg och planen är som jag skrev i förra inlägget att Johan ska flytta ”hem” sitt musteri. För en vecka sedan flyttade han hem sitt kontor och sitter nu vägg-i-vägg med mig vilket gör mitt liv så mycket bättre eftersom han är min datasupport.  Johan har under några år jobbat som vinjournalist, rest en hel del, träffat många kända producenter i Europa och USA och har nu ett imponerade nätverk av kontakter inom dryckesbranschen. När han för ett år sedan fick erbjudande om att ta över Stallarholmens musteri så tvekade han inte särskilt länge utan gick till banken och förhandlade.
SONY DSC

Vi har under hösten diskuterat, planerat, ritat, diskuterat, funderat osv gällande hur vi bästa ska utveckla ”platsen” Hornudden och kommit fram till att alla skulle vinna på att vi har flera verksamheter här. Ett musteri med brett utbud och verksamhet året runt skulle passa in fint både som besöksmål och för att skapa arbetstillfällen. Nu har vi inte haft så mycket tid till planering och trots det så har vi ändrat oss flera gånger men till slut är platsen för byggnation beslutad. Anders som är enhetschef på Bygg o Kart- o Mät i Strängnäs kommun har varit här och lyssnat till våra planer och uppmuntrat oss att fortsätta med vår idé och det känns som en bra början.

Lyckosamt nog så hoppade vi på projektet Matlust hösten 2015 och där tar vi nu bl.a del av ett affärsutvecklingsprogram och är mitt i att uppdatera vår affärsplan. Affärsplaner har vi gjort flera gånger och uppdaterat dem har vi också gjort ett otal gånger, men det är nytt för oss att ha en coach och att sedan få feed back från en kunnig panel. Det passar liksom hand-i-hanske att vi har den möjligheten nu mitt i en planerad utveckling.

Jag kommer att berätta om vår utvecklingsresa här på bloggen, om motgångar, glädjeämnen, visa bilder, bjuda in till diskussion och för att inspirera och förhoppningsvis kunna vara ett stöd till dig som går i samma tankar om företagsutveckling på landsbygden. Att bjuda på vad som kan vara största utmaningen, vad som är lätt att missa och göra fel, men även att ge goda råd.

Våra ledord i företaget är trovärdighet, utveckling och uthållighet så det känns helt rätt att berätta om vår utvecklingsresa – oavsett hur det går!! Hoppas att du hänger på och välkommen med kommentarer och frågor.
SONY DSC

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *