Födelsedagsfest på Hornudden

Här kommer ett väl utprovat tips till dig som vill ha kalas, fest etc. men inte känner för att städa hela huset/lägenheten både före och efter festen. Du som inte heller vill, kan eller orkar laga mat till ett stort gäng. Eller till dig som ser fram emot att få sitta med på festen och bli hyllad, hinna prata med ”alla” och ta del av festen nu när du vill fira eller bli firad:
Låt oss fixa maten, duka, diska mm. Hör av dig och berätta hur du tänker dig din fest/ditt kalas.

Gör som Maria som firade 60 år! Hon bokade båda våra uthyrningshus och restaurangen för festen i god tid- ett till familjen och ett till släkt och vänner – för övernattning. Räcker inte de bäddarna så har vi Svedängs Rum och Frukost rakt över viken. Vi planerade det mesta ett par veckor innan festen. En buffé som hon kombinerat ihop och anpassat till vegetarianer så väl som köttätare, glutenintolerante och även de med mjölkallergi.

 
Maria fixade med aktiviteter för de som kom tidigt från kl. 15-17,30 och sen samlades alla i små växthusen för välkomstdrinken kl. 18 för att därefter ta sig upp till restaurangen och hitta sin plats vid borden. Vi som var i köket hörde sorlet, musiken, skratten och talen fram till klockan blev sent och några tog bilen hem och andra tog sig till sin säng på Hornudden. Maria avslutade sin recension med ”Jag vill nog fira fler födelsedagar på Hornudden”.  

Eller gör som Ann som firade 80 år! Hon bokade en brunch, med både våfflor och dessert, för släkt och vänner. De hade restaurangen för sig själva denna vackra lördag i november. Ann bokade i god tid, beställde välkomstdryck och kollade upp att det skulle finnas både gluten och laktosfritt. Hon kom en halvtimme innan första gästerna för att lägga ut placeringskorten och stämma av det sista med oss. Senare på eftermiddagen åkte en supernöjd Ann från Hornudden efter att ha haft tid att prata med alla, öppna paket i lugn och ro eftersom hon lugnt hade lämnat över ansvaret till oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *