En framåtblick – 2017

Nytt år och nya möjligheter! Faktiskt så känns denna vecka som årets första eftersom det är första veckan som all åretruntpersonal är på plats. Vi är några som jobbat och förberett i mellandagarna, men i tisdags blev det ”skarpt läge” och vi kunde starta det stora projektet med full kraft.

Det som händer nu är stort – hur stort och viktigt som helst! Du som varit här har passerat dem, säkert emellanåt tittat in mellan dem och förskräckts över oordningen ”där bakom”. Vi som är här jämt har blundat och tittat åt annat håll, fokuserat på att hinna, orka, odla, laga mat, baka, leverera och att ha kul. Men ibland har vi också tittat på ”plåtskjulen” och det som stått framför och förfulat för att känna en stor klump i magen och tänka ”när sjutton ska vi hinna få ordning på det där – så här vill vi ju inte ha det”. Varken kraft eller tid har funnits och det är inget jobb som vem som helst kan göra – Mats måste vara med och han ska ju vara med överallt … Kloning är vi inte bra på!

Du som har koll på vad som händer på Hornudden vet att vi förstärkte personalstyrkan förra året och under hösten har vi fått ytterligare förstärkning så nu sker det som inte varit möjligt tidigare. Träd är fällda, marken röjs och snart kommer ”plåtskjulen” att flyttas och även en del av det som stått där för att utplåna alla spår av det ”förskräckliga”. Det är inte gjort än – men det är påbörjat och det finns en plan och bara det mår vi oerhört bra av allihop!

SEN väntar fler utmaningar! På platsen som vi nu rensar upp planerar vi att bygga en ny anläggning med bl.a Johans
musteri. Helt klart vad byggnaden kommer att innehålla är inte klart än, men du förstår säkert att det är spännande och att vi har mycket jobb framför oss. Planera, rita, diskutera, räkna, ta in offerter, prata med Sparbanken Rekarne, men först och främst se till att vår gemensamma vägförening får en väg som kan klara den tunga trafiken som Johans musteri kommer att kräva. Vi har goda rådgivare inom vägbyggnation, men vår egen mark är inte den bästa att dra vägen över så än så länge är den största utmaningen att få till en överenskommelse där.

Tänk dig så suveränt det kan bli – en rak väg utan backar och kurvor – en förutsättning för Hornuddens utveckling, men även en ökad trygghet för många av våra besökare och lugnare sommardagar för våra grannar utmed vägen. Fortsättning följer!

6 Comments on “En framåtblick – 2017

  1. Hej kul att hänga me. Ska bli spännande med Musteriet som kommer från Stallis. En stavningsfråga stycke 5 bör det inte va ett ”se” mellan främst o till.

    • Hej! Kul att du tycker det – vi vill ju att ni ska hänga med, förstå och hjälpa till. Precis som du gjorde nu;) Tack – nu har jag ändrat i texten.//Karin

  2. Det här är så himla spännande och fantastiska nyheter! Lycka till med allt!

  3. Kul att se att ni expanderar. Vägfrågan är säkert viktig liksom den var förra gången när grannen bekostade en vägupprustning förbi Björndalsgården. Utan den hade nog inte dagens verksamhet på Hornudden varit möjlig.

    • Tack Christer. Jo, det är sant att hade vi haft kvar ”Björndalsbacken” så hade förutsättningarna varit ”väldigt annorlunda” för att driva besöksnäring på Hornudden … Nu hoppas vi på att vi får till en överenskommelse om en väg över åkern till den tunga trafiken och så att våra tåliga och förstående grannar utmed Hornudds/Björndalsvägen får lugnare sommardagar såsom planen var för snart 10 år sedan – du vet ju hur det kan vara:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *