Diskussionskväll 8.e mars med Ann-Helen och Gunnar

Tillsammans med Sparbanken Rekarne bjuder vi in till en diskussionskväll med temat mat och miljö.

Allt fler människor kritiserar dagens matsystem och vill se en annan modell. Gårdsbutiker, andelsjordbruk och stadsodling är alla exempel på det positiva matuppror som pågår i Sverige.  Det handlar om en närmare relation till maten, producenterna, djuren och naturen. Det handlar om mat som är producerat på ett omtänksamt sätt, som smakar bra både för magen och samvetet.  Den här är en utveckling som går på tvärs mot den globaliserade och industrialiserade maten.

Ann-Helen Meyer von Bremen (journalist och författare) och Gunnar Rundgren (jordbrukskonsult och författare) beskriver vad som driver dagens matproduktion och hur motkrafterna ser ut. Allt fler människor kritiserar dagens matsystem och vill se en annan modell.

Start: kl. 18,30 serveras pumpasoppa & semla med kaffe
Planerat slut: kl. 21
Pris: 150kr/pers. Kommer ni med full bil (5 pers) deltar chauffören gratis
Sista anmälningsdag: 5:e mars kl. 24 – boka här eller maila kontakt@hornudden.net

PS. För tre år sedan var Ann-Helen  på Hornudden och pratade om mat och miljö utifrån den då nyskrivna boken Jorden vi äter. Boken skrev Ann-Helen tillsammans med Gunnar utifrån att de på uppdrag av Naturskyddsföreningen rest runt i världen på jakt efter det uthålliga lantbruket för att få svar på frågan: Hur ska framtidens mat produceras för att inte ta kål på planeten?