Cykling som påtryckningsmedel: Peddling against climate change

cyklister

Sju cyklande studenter från olika delar av världen, och på väg mot COP15 i Köpenhamn, övernattade i natt hos oss på Hornudden. De engagerar sig i klimatfrågan och läser just nu uthållig utveckling (Sustainable Development) vid Uppsala universitet. På deras hemsida kan du läsa om deras åsikter och att de vill påverka beslutsfattarna vid klimatmötet och få dem att fatta effektiva beslut som bidrar till uthållig utveckling.

Det är riktigt skoj och starkt att möta ungdomar som engagerar och intresserar sig för framtiden och en uthållig värld. Att bara komma på tanken att cykla från Uppsala till Köpenhamn – i december. Visserligen är ingen av dem från Sverige så de har ingen erfarenhet av hur vädret kan vara så här års….Tuff början blev det med minusgrader 1 december efter en riktigt varm november som kanske gett förhoppningar om en varm början av december också.

Detta med ungdomar och deras miljöengagemang har vi sett mycket av under 2009. Vi har under detta år mött, jobbat och  diskuterat med många av våra wwoofare om en mängd av ämnen och givetvis har miljön varit i centrum. En viktig anledning till att de är volontärer hos oss är ju att de vill lära sig mer om ekologisk odling och handfast hållbar utveckling. För att ge en kort sammanfattning av dessa möten och diskussioner: många ungdomar är pålästa, engagerade, intresserade samt ansvarstagande både i nutid och inför framtiden. På ett annat sätt än tidigare generationer…. Kombinationen av känsla och faktatillgången, som vi har tack vare Internet, gör att diskussionerna blir riktigt fruktbara och att vi hela tiden tar del av nya perspektiv som påverkar vårt sätt att tänka och bedöma ny information. Oberoende av vilket land våra wwoofare kommer ifrån så finns det ett ärligt intresse och ansvarstagande. Det var inte bättre förr!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *