#Blogg100/9 Unikitet

Idag mötte vi ”Kompetenspanelen” inom Matlusts affärsutvecklingsprojekt – jag har tidigare berättat om vår process och arbetet i projektet. Arbetet med affärsplanen syftade även till att ge en kompetenspanel ett informationsmaterial som beskriver Hornudden och våra utmaningar. Inför mötet sammanställde vi en presentation där vi under 15 minuter beskrev verksamheten.

Utifrån planen och de kompetenser som vi ansåg att vi behövde satte Magnus, som leder projektet, ihop en panel som gav oss feed back, tips och andra perspektiv. Inför mötet med kompetenspanelen  kändes det både läskigt och spännande – att bli genomlyst och få kommentarer på det viset är vi inte vana vid. När vi väl var där kändes det faktiskt väldigt bra och kompetenspanelen både lyssnade och delade med sig av sin kompetens. Kul!

Det är så nyttigt att lyfta sig och se på den egna verksamheten ”från ovan”. Försöka att se hur andra ser på Hornuddens trädgård. Dessutom är det utmanande att se på sin egen prestation efter ett sådant möte. När vi idag fick höra att ”Jag kan inte se att ni är unika” insåg jag att vår presentation missat en viktigt del – eftersom det vi erbjuder är unikt. Hur då, undrar du kanske och nu vill jag revanschera mig …

 • Vi är den enda restaurangen i Mälardalen som både är KRAV-certifierad på högsta nivå och som dessutom odlar stor del av sina grönsaker på platsen. Vi ansvarar från frö till kompost!
 • På Hornudden genomför vi uppskattade hemkunskapsläger med fokus på hållbarhet och miljö.
 • Vår anläggning finns mitt i Mälaren och värms med sjövärme och dessutom har vi ett eget reningsverk.
 • Hos oss kan du bli andelsägare i vår eko-trädgård och vara en viktig del av den ”ekologiska revolutionen”.

Du får gärna fylla på för ibland är det svårt att se vad som är unikt eftersom det är vår vardag och vi tror att alla andra också har det/gör det.

 

4 Comments on “#Blogg100/9 Unikitet

 1. Vilket härligt och inspirerande blogginlägg Karin! Jag vill lägga till att ni har en unikt god chilisås till salu i butiken och, om än inte unikt, ett läge vid vattnet som är underbart vackert!

  • Tack Thomas! Kul att du gillar chilisåsen och vårt läge. Även om läget inte är helt unikt så är det ju inte vanligt. Söderläge och skogen i ryggen är inte helt fel. Tack vare att vi la ner sjövärmen fick vi bort vassen för den täcker ju många fina vikar i Mälaren./K

 2. Jag skulle vilja lägga till ditt och Mats enorma engagemang och uthållighet som ni dessutom delar med er rikligt av till kunder och anställda. Tack för att jag fick lära mig om Hornudden och era framtidsplaner.

  Hälsar Erica Toft, Silverdal Innovation Network, deltagare i kompetenspanelen

  • Tack själv Erica, dina bidrag i kompetenspanelen gav oss nyttig input och andra perspektiv som påverkar vårt sätt att tänka/se på företagsutvecklingen – både kort- och långsiktigt. Ser fram emot att höras av igen./K&M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *