#Blogg100/74 Planetskötare

Under den Ekologiska Framtidsdagen i torsdags fick vi alltså lyssna till flera partnerskap. En del väldigt intressanta och inspirerande. Ett intressant var det när Oatly och Adam från Jannelunds gård berättade om erfarenheter och arbete kring framtagandet av Gammaldags Hafredryck. De var tydliga med att det inte varit lätt, men att de lärt sig väldigt mycket av varandra och att det skapat djupare förståelse för primärproduktionen inom det större företaget Oatly.

Extra intressant blev det när en fråga från publiken var :”Har samarbetat varit lönsamt för dig, Adam?” Adam svarade då att från att ha producerat mat extensivt genom att vara fårbonde till att numera använda åkrarna mer intensivt och producera större mängd mat kan han föda fler människor (inte ordagrant). Att poängtera att det viktiga är hur många människor på planeten som man kan föda på sin jordplätt istället för att se till lönsamhet är coolt. Alla kan inte se det ur det perspektivet av olika skäl, men det är ändå intressant att Adam verkligen lever sitt varumärke som Planetskötare. Han är tydlig och rak, Adam, även i sin blogg.

Jag gillar perspektivet som ligger i linje med vår satsning på CSA (Andelsträdgården) där vi vill få en närmare relation med våra kunder och ge er möjlighet att påverka och bidra till den ekologiska och lokala odling som vi driver. Det är så många tankar som snurrar varje dag kring hur vi kan utveckla såväl odling som samarbetet, men jag inser fortfarande att kvalitet tar tid och att min otåliga del får tåla lite väntan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *