#Blogg100/72 Camelina

Idag var vi på Ekologiska Framtidsdagen  som arrangerades av Organic Sweden i samarbete med Matlust och genomfördes i Münchenbryggeriet i Stockholm. Temat var ”Hållbara partnerskap i en hållbar livsmedelskedja” och vi fick lyssna till ett flertal samarbeten som genomförs – från glass till mjöl. Kul att lyssna till de goda exemplen som även tog upp vad som varit tufft och verkligen stod för att det finns utmaningar i ett samarbete.

När vi åkte hem så körde vi det vanliga: Vad var bäst? Mitt svar var : Therese med sin Camelinaoljan i montern bredvid oss (med basilika, äppelmust och färsk vitlök). Jag hade aldrig hört talas om Camelina, men fick nu höra berättelsen om hur den kom till Tystberga i Sörmland. Vi fick smaka på den och höra hur nyttig den är och att den dessutom håller för uppvärmning. Den perfekta oljan alltså! På Camelina of Swedens hemsida kan du läsa och lära dig mer om oljans intressanta historia och näringsinnehåll.

Smaken då? Mild med något metallisk smak och en hint av nöt. Inte alls så dominerande som vissa rapsoljor, men personlig på ett väldigt tilltalande sätt. Vi fick med oss några flaskor som vi ställer ut i butiken i morgon. Är du snabb och har tur så kan du också få testa denna superolja som är ekolokal!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *