#Blogg100/70 Livet efter White Guidedagen

Alltså, det är inte lätt att släppa … Vi finns med på listan över Sveriges bästa caféer i år igen- på delad 15:e plats – med samma poäng som  Flickorna Lundgren på Skäret, Fosch artisan pâtisserie, Lilla kafferosteriet, Snickarbacken 7 och Olof Viktors bageri & Café.

Det är skoj att titta på poängen och se hur de skiljer sig mellan 2016 och 2017. Det är inga stora poängskillnader på ”pappret” för Årets bästa cafe´har 36 av 40 möjliga helhetspoäng och Annas Hembageri som ligger på 21:a plats har 34 och däremellan ligger alltså 19 caféer och bagerier.

En tredjedel av de 21:a främsta (enligt White Guide Café) caféerna i Sverige ligger i Stockholm och det gör ju att det är lätt att förstå att Västkusten strax släpper en egen guide med restauranger, caféer och hotell. Smart! Bara ett företag av de 21 finns i Uppsala och likadant i Göteborg.

Men vår verksamhet består ju av mer än café, bageri, konditori och det blev väldigt tydligt när vi tog dagens ”vinnarbild” i dag. Utan trädgård, jordbruk, underhåll och byggnation skulle vi inte vara det vi är: Årets Hållbara Café. Jag kan ge många exempel. Kalles jobb i fruktträdgård med allt från ympning till rensning och planering, Tords omhändertagande av tomatplantorna, Marie jobb i kryddhuset och Carl som gör fat till Afternoontea och renoverar möbler, leksaker så att de får nytt liv är exempel på superviktiga delar i vårt hållbarhetsarbete. Som vanligt är det helheten det handlar om!

Givetvis är de ekologiska och ofta lokala råvarorna centrala för det som sen kommer fram i cafédisken och vi får ofta höra att det märks att att vi har ”made with love” som ledord. Utmärkelsen i går triggar oss väldigt mycket att fortsätta utveckla i samma anda och det stora utmaningen som vi har är att kommunicera att det är Ekocaféet som vi har öppet ons-söndag (under juli tis-söndag). Restaurangen är bara öppen när vi har brunch och kvällsmåltider, men kan bokas för fest & konferens. Kommunikation är bra mycket svårare än att göra en rosenkvittenmarängpaj eller en chokladbasilikakaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *