#Blogg100/69 Hornuddens Ekocafé är Årets hållbara café 2017

Så otroligt att det tog en lång stund innan jag fattade att det var sant. Vi vann kategorin Årets Hållbara Café för andra gången i rad!! Klart att vi hoppades på vinst – vi vet ju att vi jobbar mer hållbart än de flesta caféer och att vi kan erbjuda en upplevelse som är hållbar på flera sätt, men det är inte detsamma som att vi anses vara Årets Hållbara Café. Vi fick 34 av 40 möjliga poäng och det är en viktig bekräftelse på att det vi gör bedöms som riktigt bra. Att vara med i Mästarklassgänget är så stort.

Det var en spännande dag och vi fick lyssna till Lena Ilkjær som pratade om 11 cafétrender och det blev tydligt att vissa av dem är vi en del av och andra kommer troligen aldrig att vara en del av. Tur det för hur trist vore det om alla anammade samma trender.

Vi är det enda caféet i Strängnäs som finns med i White Guide Café. Men i Stallarholmen (inte vilken håla som helst) finns Printz bageri och i Mariefred både Annas hembageri och Två Goda Ting som också är med i guiden. Dessutom blev  Taxinge Slottscafé  i Nykvarn Årets fikaställe.

Och nu är du väl nyfiken på hur motiveringen lät!
För att med fortsatt bravur skapa en komplett upplevelse för alla sinnen med hållbara fikastunder i hjärtlig miljö, där allt – från jord till fikabord – är ekologiskt.

Hur vi beskrivs i Guiden får du vänta med att läsa tills du har en i handen eller kan logga in på White Guides sida. Än har de inte hunnit uppdaterat den, men när vi läste guiden i bilen på vägen hem så var vi helt överens: De har verkligen fångat det vi gör och vi vill erbjuda på ett sätt som gör oss så stolta över vårt gemensamma arbete. Varmt välkommen hit att se och möta Årets Hållbara Café 2017.

2 Comments on “#Blogg100/69 Hornuddens Ekocafé är Årets hållbara café 2017

 1. Stort grönt grattis! Passion och hårt arbete ger alltid resultat. Jag är stolt!

  • Tack – kul att höra!
   Vad vore livet utan passion?
   Gillar ett uttryck jag hittade bland anteckningarna när jag röjde kontoret:
   Pride in the past
   Passion for the present
   Faith in the future
   och som tillägg ”Let’s cross that bridge when we get there”.
   Kram på dig!//K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *