#Blogg100/51 Handsken på

Under kvällen var vi årsmöte för Slow Food Uppsala. Det finns inget Slow Food i Sörmland längre så vi valde att bli medlemmar i Uppsala. Slow Food är en viktig organisation som vi gärna vill vara en del av. Dessvärre är vi inga aktiva medlemmar utan deltar när vi kan och har inte dåligt samvete när vi inte kan. Det är alltid trevligt på mötena och alltid god mat och dryck – så klart!

Idag var årsmötet på Villa Anna och vi fick en rundvandring. Vilket ställe och vilken tjej (Josefine Milton) som visade oss runt. Sviten några trappor upp var den snyggaste svit jag sett (har inte sett många;) – så fräsch och snyggt inredd. Ska du bo i Uppsala och vill ha eller ge något extra och har en slant att spendera så är det helt klart ett gott val. En svit med egen bastu!

Upplands potatis premierades av lokalföreningen för sitt arbete och vi pratade mer potatis än vi gjort på länge. Jag fick klart för mig att när bröddisken utvecklades i butikerna så kom tvånget med tvättad potatis. Ett otyg som jag ser det. Men, jag fick även lära mig att i Italien så lägger de handskar vi den jordiga potatisen så att man kan plocka utan att smutsa ner händer och nästa vara. Smart! Kanske kan vi slippa att påsa potatis alternativt tvätta den i år.
– Tvättad potatis har kortare hållbarhet därför ser jag gärna en annan lösning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *