#Blogg100/44 Team Hornudden

Vad mycket ni skrattar” sa barnbarnet Otto i dag när han var med och fikade på förmiddagen. ”Ni skrattar ju hela tiden …”. Otto har påsklov och är här på Hornudden under drygt en vecka och nu är han så varm i kläderna att han säger vad han tycker oavsett hur stor gruppen är.

Nu överdrev han lite, vi skrattar inte hela tiden och vi kan faktiskt vara tysta tillsammans när vi fikar. I alla fall en stund. Men visst blir det skratt – oftast när det finns anledning, men ibland kan ett skratt överbrygga att man inte förstår eller inte vill fråga om.

Idag jobbade Linn sin första dag i caféet så vi körde vår presentationsrunda. Vi hoppade extrafrågan utan tog den korta varianten eftersom tiden var knapp. Först presenterade Mats sig, sen jag och så var det Kalle som berättade att han är vår trädgårdsmästare och vilka delar av odlingen som han ansvarar för. Därefter var det Eva som praktiserar hos oss – tydligt vad uppgiften är. Men sen blev det annorlunda. Mer hälften av oss runt bordet kunde inte säga någon yrkestitel utan det blev: ”Jag gör lite av varje, ibland det och ibland det ... ” och så kunde även Mats och min presentation ha låtit. Vi har alla flera olika arbetsuppgifter och behövs våra händer och hjärnor någon annanstans än vi brukar så hugger vi i.

Det gjorde att vi kunde konstatera att vi kan förenkla vid presentationer och när vi ska göra vår ”pitch” genom att säga ”Jag är en del av Team Hornudden” och för att få veta mer gäller att mottagaren visar intresse och ställer en följdfråga.

Alternativt att vi i vårt affärsutvecklingsarbete lägger ner jobb på att tydliggöra vad var och en har som huvuduppgift för det kan ju hända att det är bra för den egna självbilden att veta var vi har vår plats och uppgift i Team Hornudden. Detta ständiga lärande och nya insikter!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *