#Blogg100/18 Vårtecken

Vad vi har som personliga vårtecken lär skilja en hel del och jag antar att det är fler med mig som känner att det är vår när de kommer in i ett växthus en varm vårdag när solen skiner. Den doften från jorden är ”för underbar”. Ett av de äldsta växthusen som finns på Hornudden har funnits i hela mitt vuxna liv och nästan varje år har jag varit och dragit in den första vårdoften. Känslan är svår att beskriva för det är just en stark känsla av välbefinnande. Ett försök skulle kunna var att det doftar ”en föraning om sommaren”, men egentligen är det ju en förhoppning om att även i år finns chans att du får äta Hornuddstomater. Även om tussilago och blåsippor är viktiga vårtecken för mig också så är den där doften från varm jord i ett växthus det första tecknet.

Ett andra vårtecken är att våra pelargonsticklingar är klara att sälja och att sen få packa lådor med Mårbacka, Stina, Olle och Anita i små krukor för att köra till Blomsterlandet i Enköping är verkligen skoj. Vi har ett väldigt gott samarbete med personalen i den butiken och i början av april ska Mats åka dit en kväll och prata om ekologisk odling.

Ett tredje vårtecken är att kunna skörda sallat i växthuset, skölja den och sen några timmar senare lägga upp och servera den. I morse plockade Åsa sallat som dels skickades med till den cateringlunch som var bokad och alldeles nyss bar vi ut tre skålar med samma salladsmix av spenat, senapsört och rättika till det bokade 30-års kalas som pågår i restaurangen. M.a.o våren är här eftersom vi kan skörda sallat, sälja pelargonsticklingar och det doftar vår även i vårt nästan tomma växthus.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *