#Blogg100/13 Hornuddens Andelsträdgård

Vi blir fler och fler som engagerar oss i Hornuddens verksamhet och det är stort!! Det är skoj på många sätt och det är också roligt att se hur rörelsen Andelsjordbruk växer och fler startas upp. Närmaste ”Andelsjordbruksgranne” är Mylla, de startade förra året och i år ska de utifrån erfarenheterna utveckla verksamheten. Ett av de äldsta Andelsjordbruken är Ramsjö gård som ligger utanför Uppsala.

Det är verkligen spännande att starta upp en ny del av verksamheten som är kopplad till odling, vi har ju haft fokus på besöksnäringen de senaste åren. Nu planerar vi med det tydliga målet att vi ska odla särskilda grönsaker till våra andelsägare och det ger liksom en annan dimension. Att de dessutom är beredda och vill vara med i verksamheten gör det extra starkt. Jag ser så många möjligheter och det svåra är att bromsa så att det inte blir för mycket nya och stora utan att låta det ta tid. Kvalitet tar ju tid, som vi brukar tjata om.

Ps. På bilden ser du Filippa som är en av våra hängivna CSA:are (Community Supported Agriculture) och på grund av henne så kommer vi att ha ett utlämningsställe i Mariefred. Övriga utlämningplatser är Enköping, Strängnäs och Hornudden och vilka fler det blir beror på var det finns fler ”Filippor”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *