#Blogg100/100 Cirkeln sluts – eller inte?

I början av året berättade jag lite om våra planer för företagsutveckling och att stort fokus har varit på vårt viktiga och efterlängtade vägprojekt.

Nu har vi under åren lärt oss att det blir inte alltid som vi vill och har planerat och just bygge av väg är ett bra exempel på hur det kan bli. Vår första utmaning var att komma överens med grannarna om ersättning för att vi drar väg över deras mark. Det löste vi för några månader på bästa sätt, men det tog mycket längre tid än vi trott beroende på många faktorer.

Vi har haft en vägexpert till hjälp och det har underlättat mycket och Mats har lärt sig mycket om vad man ska tänka på när man bygger väg.

När vi lagom trodde att vi skulle kunna dra igång bara vi fått svar på offerterna från tilltänkta entreprenörer så kommer Trafikverkets ansvariga person och informerar om att vi måste ha en vägförrättning utförd av lantmäteriet innan vi får starta – något som inte har nämnts tidigare under många kontakter med Trafikverket. Har man bara tagit någon del av mediaflödet den senaste tiden så kan man inte ha undgått hur Lantmäteriet har det. Svaret från Lantmäteriet var att den kortaste handläggningstiden är ett år för enkla ärenden som denna (hoppsan). Just för tillfället finns stor frustration över svårigheten med en tydlig kommunikation, där dessutom styrkeförhållandena är lite ojämlika …

Så,  min final för #Blogg100 blev inte ett lyckligt slut utan mer ”Börja om från början, börja om på nytt …” eller lägg ner!

Fortsättning följer, jag kommer att fortsätta bloggandet, men kanske inte varje dag – det beror på vad som händer, vilka bilder jag tar och vad som upprör mig. Därmed sagt att vägen garanterat kommer att dyka upp igen.

One Comment on “#Blogg100/100 Cirkeln sluts – eller inte?

  1. Usch va tråkigt …med allt arbete som ni lagt ner på detta, Hoppas det blir till nytta igen när Lantmäteriet kommer till skott. Hojta här om det är nåt vi kan göra gemene man härutifrån

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *