Bli en del av Hornudden

Hur går det till?
Vi plockar ihop en grönsakslåda till dig, med en mix av färska KRAV-grönsaker från våra odlingar – veckovis from början på juni till slutet av oktober. Under den tiden får du 20 grönsakslådor levererade till ett av våra utlämningsställen i Strängnäs, Enköping, Mariefred men du är även välkommen att hämta din låda på Hornudden. Vår målsättning är att veckolådan ska innehålla minst 7 olika grönsaker med ett sammanlagt värde som motsvarar det fasta priset. Självklart varierar urvalet efter säsongen. Som ett exempel kan en låda innehålla:
0,5 kg tomater, 1 kg II-sorterings tomater till sås, soppa mm, 0,25 kg körsbärstomater, 0,25 kg coctailtomater, gurka, salladshuvud, paprika, 1 kg potatis och veckans spec. som är kopplad till det som skördats just den veckan.

Att vara primärproducent är ett osäkert företagande där väder säsong är faktorer som har stor inverkan på företagets hållbarhet. Med ett direkt samarbete mellan odlare och konsument så skapar vi större förutsättningar för ett hållbart trädgårdsföretagande och du som konsument garanteras fräscha ekologiska produkter och ges möjlighet att påverka och bidra till odlingen.Andelsträdgård innebär en nära relation mellan oss producenter och dig som konsument. Genom att köpa en andel av årets odling och betala i förskott (innan juni under 2017) gör du det möjligt för oss att täcka uppstartskostnader och våga satsa! Att vara en del av vår andelsträdgård innebär att vi tillsammans delar både risker och framgång.

Du kommer att kunna följa oss genom säsongen genom våra nyhetsbrev, Facebook, Instagram och vår blogg. Vi kommer även att ha Öppen gård vissa dagar och eventuellt andra evenemang, men vi detta vill vi planera tillsammans med andelsägarna under våren. Det finns många sätt att utveckla vårt samarbete, men det tar vi vartefter – tillsammans, det är ju det som är grejen!

Maila kontakt@hornudden.net för mer info och anmälningsblankett.
köksträdgårdmaj