Hornuddens andelsträdgård

Hur går det till?
Vi plockar ihop en grönsakslåda till dig, med en mix av färska KRAV-grönsaker från våra odlingar – veckovis from början på juni till slutet av oktober. Under den tiden får du 20 grönsakslådor levererade till ett av våra utlämningsställen i Strängnäs, Enköping, Mariefred men du är även välkommen att hämta din låda på Hornudden. Vår målsättning är att veckolådan ska innehålla minst 7 olika grönsaker med ett sammanlagt värde som motsvarar det fasta priset. Självklart varierar urvalet efter säsongen. Som ett exempel kan en original låda innehålla:
0,5 kg tomater, 1 kg II-sorterings tomater till sås, soppa mm, 0,25 kg körsbärstomater, 0,25 kg coctailtomater, gurka, salladshuvud, paprika, 1 kg potatis och veckans spec. som är kopplad till det som skördats just den veckan.

Att vara primärproducent är ett osäkert företagande där väder & säsong är faktorer som har stor inverkan på företagets hållbarhet. Med ett direkt samarbete mellan odlare och konsument så skapar vi större förutsättningar för ett hållbart trädgårdsföretagande och du som konsument garanteras fräscha ekologiska produkter och ges möjlighet att påverka och bidra till odlingen. Andelsträdgård innebär en nära relation mellan oss producenter och dig som konsument.  Genom att köpa en andel av årets odling och betala i förskott (innan 31 mars 2018) gör du det möjligt för oss att täcka uppstartskostnader och våga satsa! Att vara en del av vår andelsträdgård innebär att vi tillsammans delar både risker och framgång – under 2017 blev det mycket zucchini och purjo men inte så mycket broccoli och blomkål som vi planerat. Under några veckor under sommaren hade vi inte någon gurka, men i stället hade vi fin gurka även i september – vilket är en del av dealen. Dela ”glädje och sorg”. Nu planerar vi för 2018 och den gemensamma planeringen har redan börjat.

Du kan följa oss genom säsongen genom våra nyhetsbrev, Instagram, vår grupp på Facebook och vår blogg. Vi kommer även att ha arbetsdagar för de som vill ta del av vårt dagliga arbete samt träffar bara för att träffas. Det finns många sätt att utveckla vårt samarbete – det är det som driver oss att utveckla verksamheten.

Pris:
Låda original kostar 6 000 kr för 20 grönsakslådor från juni- oktober.
Låda ”ej juli” kostar 5 000 kr för 16 grönsakslådor
Låda large kostar 10 000 kr och du kan dela upp betalningen och betala 5000 kr innan 31:a mars och 5000 kr senast 31:a augusti

Välkommen att höra av dig med frågor och funderingar på kontakt@hornudden.net men även för mer info och anmälningsblankett.