Barnkalas på Hornudden

Välkommen att boka ett naturnära barnkalas i vacker och lekvänlig miljö. Vi brinner för att ge ert barn en fantastiskt upplevelse med hållbarhet i fokus.  Allt vi serverar är ekologiskt och vi har självklart alternativ för allergiker. Vi erbjuder olika paket och är öppna för era egna förslag och tankar.

Paket 1
Skattjakt och fika

Vi dukar upp för barnen i något av våra små växthus alternativt utomhus om vädret tillåter. I fikat ingår glass och säsongens bär/frukter samt kakor och dricka.

Därefter anordnas en skattjakt alternativt hinderbana med prisutdelning till alla. Vill ni hellre ha fiskdamm så går det självklart att ordna. Ni har tillgång till växthuset i en timme därefter aktivitetet och fri lek på området. Kalasvärden är med i 1½ och därefter ansvarar ni som föräldrar för barnen, men ni får stanna på Hornudden så länge ni vill.

Minst/Max: 8/15
Ålder: 5 år och uppåt
Pris: 225kr/barn

Paket 2
Plantera din egen planta och fika

Vi dukar upp för barnen i något av våra små växthus alternativt utomhus om vädret tillåter. I fikat ingår glass och säsongens bär/frukter samt kakor och dryck.

Efter fikat får barnen komma in i på en kortare rundvisning i det stora växthuset och sedan plantera en egen planta eller så ett frö beroende på tid på året. Självklart får barnen ta med sin planta hem och se den växa.

Ni har tillgång till växthuset i en timme därefter aktivitetet och fri lek på området. Kalasvärden är med i 1½ och därefter ansvarar ni som föräldrar för barnen men ni får stanna på Hornudden så länge ni vill.

Minst/Max: Beroende på åldersgrupp
Ålder: 5 år och uppåt
Pris: 250 kr

Paket 3
Dekorera din egen cupcake

Det här är paketet för den lilla konditorn. Här får barnen blanda glasyr och dekorera sina egna cupcakes med massor av olika tillbehöver. Därefter får barnen avnjuta sina egna bakverk tillsammans med glass och säsongens bär/frukter samt dryck i ett av våra små växthus eller utomhus om vädret tillåter.

Efter fikat är det fri lek på området. Kalasvärden är med i 1½ och därefter ansvarar ni som föräldrar för barnen men ni får stanna på Hornudden så länge ni vill.

Minst/Max: 8/15
Ålder: 6 år
Pris: 250
SONY DSC

Paket 4
Korvgrillning och gissa bajset

I det här lite längre paketet går vi en kortare promenad till vår mysiga grillplats i skogen. Här grillar vi vår egna ekologiska korv och pinnbröd. Därefter har vi den uppskattade leken gissa bajset samt frågesport om djur och natur. Till en extra kostnad går det att få havrepannkakor istället som vi steker över elden.

Kalasvärden är med i 2 timmar och därefter går vi gemensamt tillbaka till Hornudden. Ni får stanna så länge ni vill vid lekplatsen men det är ni som föräldrar som ansvarar för barnen.

Minst/Max: 8/15
Ålder: 5 år och uppåt
Pris: 290 kr

Paket 5
Rundvandring och tipspromenad med fika

Ge barnen en chans att se bakom kulisserna på Hornudden och se var grönsakerna vi äter kommer ifrån. Hur höga kan tomatplantorna bli, hur olika kan tomater smaka. Varför har vi humlor i växthuset? Den här rundvisningen varvas med en tipspromenad med frågor om natur, hållbarhet och vad ekologiskt är. Frågorna kan anpassas för både små och lite större barn. Alla barnen får ett pris.

Efter rundvandringen går vi till det uppdukade fikabordet dukar i något av våra små växthus alternativt utomhus om vädret tillåter. I fikat ingår glass och säsongens bär/frukter samt kakor och dricka.

Kalasvärden är med i 1½ och därefter ansvarar ni som föräldrar för barnen men ni får stanna på Hornudden så länge ni vill.

Minst/Max: 8/15
Ålder: 5 år och uppåt
Pris: 225kr

PRAKTISK INFO
I våra paket går det att lägga till lite matigare alternativ till fikat. Är det något du saknar eller funderar över gällande allergener, tveka inte att höra av dig till oss.

Tillval fika:

  • mackor 30 kr/barn
  • havrepannkakor 60kr/barn
  • Korv 50 kr/barn

Bokning: Ring eller maila till oss. Tfn. 0152-32618 alternativt kontakt@hornudden.net

Krav: En vuxen måste närvara under fikat. Övriga vuxna är självklart välkomna att stanna i vår ordinarie verksamhet.

Vädret/kläder: Vi genomför kalaset inomhus om vädret är dåligt förutom i vårt paket korvgrillning men med rätt kläder brukar de flesta barnen älska att vara ute ändå. Skulle det vara för dåligt väder löser vi det i samråd med dig. I övrigt är det bra men det är bra att kalasbarnen har lekvänliga kläder.

Betalning: Sker på plats i vår butik

Samling: Det är bra om kalasdeltagarna samlas ca 15 min innan kalaset börjar så alla är på plats till utsatt tid då Hornuddens kalasvärd möter upp er.

Avbokning: Avbokning/ombokning måste ske senast 48 timmar innan kalaset.

SONY DSC