Årets Hållbara Cafe´2016

Med motiveringen: ”För att ha skapat en helgjuten caféupplevelse där allt andas kvalitet och genuin hållbarhet med ett utbud som är både säsongsanpassat och genomsmarrigt”  fick vi priset Årets Hållbara Café. Det finaste pris vi kan tänka oss! 

Vi utnämndes alltså till årets hållbara café av White Guide. En av anledningarna till utmärkelsen är att verksamheten är certifierad på högsta nivån för ekologiskt som går att nå. Med tre KRAV-märken betyder det att minst 90 procent av alla råvaror är ekologiskt eller MSC-certifierade.
krav_wg
Att bli utnämnd till Sveriges mest hållbara café handlar inte bara om ekologi och certifiering utan även om att skapa en härlig atmosfär och miljö för gästerna. Måltider och fika som är någonting utöver det vanliga. En av förutsättningarna är våra egna odlingar. Sallad och grönsaker är som regel dagsfärskt och frukt och bär som används i bakverk är från de egna odlingarna. Helt klart sticker vi ju ut eftersom majoriteten av de grönsaker och frukter som serveras i café och restaurang är från vår egen odling, ofta är det skördat samma dag. På det viset har vi ett otroligt försprång när det gäller råvaror eftersom det vi skördar inte transporteras längre än 50 meter till köket. Men det handlar inte bara om odling, eko och närhet. Det är till ännu större del teamwork, driv att utveckla och till stor del tack vare den grund som Amy la under två år.

Inte nog med att vi är ”Det hållbara caféet”, vi blev bedömda så att vi placerades i White Guide Cafés näst högsta klass ”Mästarklass” och det var ett jätte kliv från förra årets ”Också ett bra café”. Ett stort hopp alltså vilket bekräftar min teori från förra året. Hur som så är det otroligt hedrande och det bästa pris och bekräftelse vi kunde få.

Precis som förra året så gläds vi också med kollegorna i Mariefred: Annas hembageri som White guide utsåg till Årets bästa Café 2016 – hur stort som helst. För många säkert det finaste priset.
Årets bästa café

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *