Aptitrundan 2017

Så går vi in i hösttiderna efter en härlig Aptitrunda. Ett bra flyt hela dagen såväl sett till parkeringsplatsen och köer till serveringen. Det är ju lite dubbelt för självklart vill vi att så många som möjligt kommer till oss en dag som i går, men samtidigt känns det väldigt bra när kön till caféet är mer ”lagom” (eftersom köa inte tillhör min favoritsysselsättning …). Vår Muurikka med grönsaker, tomat- och basilikakorven, picklad zucchini och vår rökta chilisås fick stor uppskattning. Oskar & Oskar med hjälp av Carl hade fullt upp från kl. 12-14 med att grilla och woka till vår hungriga gäster.

Våra torgande gäster Vallgarns gårdsmejeri och Norrtorps Honung bjöd på smakprover och berättade om deras produktion för nyfikna besökare – extra skoj att se Vallgarn här igen och nu med koost istället för getost. Spännande tider även för dem. Nytt för i år var att våra volontärer från organisationen Workaway hade ett eget bord och bjöd på berättelser och info om hur det kan var att åka jorden runt som volontär.

Lite konstigt känns det faktiskt nu när vi bara har öppet under helgerna. Det handlar inte om att vi inte har sysselsättning utan snarare tvärtom så känns den biten bra – nu finns det chans att vi hinner med att skörda och sälja till andra butiker och restauranger – men det är en omställning i rutiner och planering som tar tid att få till. Denna vecka och fram till den 15.e oktober har vi alltså öppet lördag och söndag kl. 12-16 och samtidigt tar Johan emot äpplen för mustning.

Bruncherna drar vi i gång den 22:a oktober och kör varannan söndag, 5.e och 19:e november och julborden startar den 2:a december. Grupper om minst 25 pers. kan boka andra dagar.

Ps. Kom ihåg att även om vi har butik och café stängt så kan du boka anläggningen för fest, konferens, möten mm. Ring 0152-32618 eller maila kontakt@hornudden.net för frågor och funderingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *