Apropå företagande

När vi jobbar i köket så lyssnar vi ofta till musik. Det är spellistor numera och de är rätt olika från person till person. Jag kan lyssna till det mesta (men inte allt) och det är sällan jag ber om annan musik.

När jag är själv i köket så är jag bekväm och då blir det radion och vad spelar inte så stor roll – det finns så mycket som jag inte har koll på så jag väljer att inte välja eftersom jag inte tar tid till att ta reda på vad jag har att välja mellan! Så var det igår. Radion var inställd på P1 och  ”Findus hade inte nio liv” visade sig vara ett väldigt intressant program som innehåller mycket intressant historia – men även en ”spaning”.

Jag lärde mig att det vara Marabou som startade Findus 1941 och att de anställda togs om hand på ett omtänksamt sätt och med en långsiktig plan. Marabous ledning hade en företag i England som förebild för det de byggde upp i Bjuv. Även om programmet handlade om nedläggningen och hur tragiskt det var så blev jag glad av att lyssna till hur det var när de startade det hela och hur man byggde upp något som skulle vara bra för alla oavsett arbetsuppgift och plats i hierarkin.

Jag visste faktiskt att Nestle ägt Findus, men inte att de köpte det redan 1962. Intressant också att höra att Nestle till skillnad från många andra företag anses ha ett långsiktigt tänk i sitt företagande. Långsiktighet i företagandet som saknas många gånger numera. Lyssna du också!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *