Inspirationsvandring på egen mark

Idag kom Gustav för att se sig runt och kolla in vad vi har som han kan använda till middagarna på fredag och lördag. Vi har inte setts på ett tag och när vi sett så har han varit här som kompis till Johan och Maria. Idag gick han och jag runt och kollade i växthus, på åker, i tunnel och i köksträdgården. En inventering med andra ord.

Det var riktigt coolt och jag kände precis likadant som när vi åkte buss i Frankrike på marmeladresa och Jan Hedh höll låda i bussen mellan stoppen. Den där känslan: ”STOPP – nu blir det för mycket information som jag vill lagra … var är blocket?? Nu måste jag börja skriva ner allt han säger …” Gustav är ju kock och han har bott i Korea en tid vilket gör att jag fick veta att mycket av det som vi odlar används i koreansk mat. Sådana grödor som jag valt att odla för att jag tycker att det är just ”coolt”, spännande och annorlunda. Sen rabblade han ideér om vad vi kan göra av olika grönsaker som vi odlar.

Shiso till exempel – fröet till dem har vi fått oss tillsända från gästande kunder och vi sådde förra året men var dåliga på att använda dem Vi sådde i år men Kalle är inte så förtjust i dem så de har inte blivit utplanterade. Försök att få en trädgårdsmästare att plantera något som han eller hon inte gillar – det är inte så enkelt och om de gör det så blir omvårdnaden inte den bästa i alla fall. Inte så konstigt och jag tillhör dessvärre den gruppen också …

Men efter rundvandringen med Gustav så planterades de ut i köksträdgården.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *